StartenEergisteren ben ik naar de Kamer van Koophandel geweest om mij in te schrijven, nu zit ik mijn website te vullen; it giet oan.

Vroeger had ik een paar poesie-albums, het versje wat mensen erin schreven kwam of neer op 'vergeet mij niet' of 'wees altijd lief en blij en breng een ander goeds'.

Ik weet het, het is wat ongeloofwaardig misschien, maar ik ben gaandeweg een beetje zo(als dat laatste) gaan leven. Ik heb in het zakenleven rondgelopen, er werd me geleerd (en voor gedaan) om harder te worden, kouder, onverschilliger; een dikkere huid te krijgen. Ik heb het vast ook wel eens geprobeerd, maar gelukkig tot de slotsom gekomen, dat dit niet bij me past. Ik laat mezelf nu meer en meer zien, en al voelt het na al die decennia soms nog wat vreemd en onwennig, ik geloof dat dit dè weg is voor mij. Ik geloof ook dat dit het nieuwe zakendoen is; je dus meer en meer van jezelf mag laten zien èn tegelijkertijd zakelijk kunt blijven. Kwetsbaarheid is de (niet eens zo nieuwe) kracht. En ik zou het nog verder willen doortrekken; wanneer iemand - wie dan ook - onaardig is tegen iemand anders over wat dan ook, zegt dat iets over degene die onaardig is. Bij mij roept dat compassie op; kennelijk kan degene nog niet compleet aardig naar zichzelf zijn (anders zou hij/zij nooit zo doen). Ik kan me trouwens voorstellen dat niet iedereen dit volgen kan. Het begrijpen vraagt m.i. nl. een ruimer denkbeeld, niet een waarin je je beperkt tot bepaalde ziens-/denkwijzen. Laten we wel wezen, denken wordt in de westerse wereld schromelijk overschat. Om het bruggetje te maken naar de Kum Nye (spreek uit als 'Koem Njee') Yoga/Ontspanning, waarin beweerd wordt dat denken 'dead material' is; er wordt niets wezenlijks nieuws uit voortgebracht. Dit in tegenstelling tot inzichten die als vanzelf komen wanneer lichaam en geest in balans zijn. Welkom bij Dolfijn in Balans.

Alles binnen Dolfijn In Balans is nog gloednieuw en in ontwikkeling; ik zou het leuk vinden om te schrijven over wat jou/jullie aanspreekt. Wanneer je wil, laat het me svp per mail weten waar je behoefte aan hebt en ik zal het op me in laten werken en me melden wanneer ik voel dat ik iets zinnigs erover zeggen kan.

Heb een mooi vervolg van deze dag iedereen en... go gently.

Roelien