REIKI

Reiki-energie nivelleert; vult aan waar een tekort aan energie is en voert af waar het teveel is (d.m.v. mijn handen).
Het brengt vaak een intens diepe en fijne rust, een heel comfortabel en geruststellend gevoel.

En wist je dat het ook goed pijnstillend kan werken bijv. na een bezoek aan de tandarts? 
Grote kans dat je geen paracetamol meer nodig hebt en de pijn eerder weggaat.

♡♡♡❤️♡♡♡

Heb je reiki 1 gedaan 

En ben je klaar voor de volgende stap?

06 13 26 85 80

Let me know, binnenkort is er weer een reiki 2 cursus

♡♡♡❤️♡♡♡

Hoe gaat een behandeling in zijn 'werk'? 

Je ligt (gekleed) op een heerlijke massagetafel en laat het over je heen komen; je hoeft even he-le-maal niets. Soms laat de ontspanning even op zich wachten,  ook dat geeft niets. Soms ziet iemand kleuren of beelden, kan allemaal. 
Heel soms nemen na afloop de klachten eerst wat toe om daarna weer af te nemen, of je wordt je (steeds) bewuster van hoeveel spanning je steeds hebt vastgehouden,. Logischerwijs heeft dat dan ook zijn tijd nodig om weer in goede banen te komen. Of er komen emoties vrij, tijdens of na de behandeling. Dat klinkt niet per se fijn allemaal, dat snap ik, maar is toch vaak nodig wanneer je weer echt bij jezelf thuiskomen wil en in connectie wil komen met jezelf. 

Het beste is niet om erover te praten, maar om het gewoon eens te ervaren, te voelen.

Voor sommigen misschien een grote stap, dat snap ik goed, maar misschien - zeker wanneer je klachten, onrust of pijn hebt - toch de moeite waard om eens uit te proberen. Ik kan niet voor mijn cliënten spreken, maar je hoeft ten eerste (uiteraard) niets tegen je zin in te doen, wanneer je ergens moeite mee zou hebben (wat ik niet verwacht) stop je, je bent altijd in control. Ik vind het bijzonder dat mensen me vertrouwen om mijn 'ding' te doen, ik ben daar dankbaar voor. Ik heb een standaard werkwijze waarvan ik soms intuitief afwijk op bepaalde punten; ik weet ook niet waarom, zo werkt intuïtie. Ik heb daar zeker de laatste 10-15 jaar beter naar leren luisteren in mijn leven. Na afloop kan het dan zo maar zijn dat ik terugkrijg van mijn cliënt "Je legde echt pre-cies je handen op de plek waar ik het wilde". Ik ben en blijf daar zelf net zo verbaasd over, vind het prachtig hoe dat werken mag. Ook daar ben ik dankbaar voor. 

Wist je trouwens dat een hoofdpijnbehandeling maar 10 minuten hoeft te duren?
Dan wil je er toch niet dagen mee rondlopen??

Je hoeft er van mij overigens niet in te geloven hoor om het te laten werken, ik kan het niet vaak genoeg zeggen.
Wanneer mensen geen raad meer weten met hun pijn of onrust, zijn ze vaak wel bereid het te proberen en geef ze eens ongelijk.
Alleen zou het denk ik fijner zijn wanneer het niet zo ver hoeft te komen. Dus take good care en kom gewoon eens, wat let je.

Reiki brengt fascinerends veel goeds op zowel fysiek als mentaal gebied en ik ben dankbaar dat ik dit mag overbrengen.
Ik had al langer de wens om een eigen praktijk te starten en verrassend genoeg is Reiki naast Brainspotting een heel fijne ingang gebleken om mensen goeds te brengen, net dat wat ze nodig hebben; voor iedereen anders (bijv. rust, energie, ontspanning, stroming).
Alweer meer dan 20 jaar geleden heb ik bij een dierbare vriendin die ik al mijn leven ken Reiki I en Reiki II gedaan. Ik weet zeker dat ik er anders niet zo maar mee in contact was gekomen. Ik heb ook een tijd met mezelf de vraag uitgewerkt (ben christelijk opgevoed) of het wel goed was, maar tot de slotsom gekomen dat wanneer ik mensen ermee help, echt help, dat het goed is (hoe kan dat slecht zijn). 

Reiki werkt. Reiki helpt. 

Echt.

En nee, je hoeft er niet in te geloven dus.

 

Hoe mooi in deze wereld

Ik kan het iedereen aanraden.

 

Reiki I doe je vooral voor jezelf voor je eigen ontwikkeling.


Met Reiki II doe je ook een soort belofte, dat wanneer je iemand tegenkomt die pijn heeft, je diegene daarmee helpt of het in elk geval aanbiedt. Hoe mooi is dat in een steeds individueler wordende maatschappij.
De ander is natuurlijk altijd vrij in het wel of niet toelaten en soms blijkt het de ander zien en het gebaar alleen al voldoende. 
 Niet om de klacht te verhelpen uiteraard, maar voor een warm gevoel bij de ontvanger.

Tot 2023 heb ik nooit zelf Reiki Master willen worden. Dan, zo is me verteld, moet je ook de wens hebben om het door te willen geven en anderen op te leiden. Nu, na al deze tijd is het zover en heb ik in januari 2023 mijn eerste inwijding gehad in de Reiki-mastergraad (3a) en heb ik in augustus 3b gedaan, de afsluiting van de mastergraad. Mijn behandelingen hebben daardoor nog meer diepgang gekregen. Het leuke is dat cliënten die voor die tijd al bij me kwamen inderdaad in januari gelijk een verschil voelden met daarvoor, Het is nog krachtiger geworden; ze zijn nog eerder in diepe rust. Update mei 2024: Dit laatste (dat cliënten merken dat de energie sterker is geworden) was wederom het geval nadat ik bij Charles Vrugt in Veenendaal was geweest april dit jaar; Charles is al 25 jaar reikimaster en bereikt binnenkort de respectabele leeftijd van 80 jaar, en dat is het mooiste van al, is nog volop bezig en hoopt, zo zei hij, nog wel 20 jaar door te gaan. R.E.S.P.E.C.T. Als ik maar een beetje van zijn schoenen kan vullen is het al mooi. Oh nee, je moet groot dromen he, nou ja, dan gaan we eerst maar eens voor de helft :-) 

Heb je interesse in een behandeling of een reiki cursus* (omgeving Zeewolde/Harderwijk)?
*reiki 1 / reiki 2 / reiki 3a / reiki 3b

Ik hoor het graag, je bent van harte welkom.

 

Voor wie niet naar de praktijk kan of wil komen, kan een afstandsbehandeling uitkomst bieden.
Beetje gek idee misschien in het begin, zeker, maar zodra je merkt dat het werkt ben je om; zeker weten. 

NB Drink na afloop veel water, het werkt nog door en zo kunnen afvalstoffen goed worden afgevoerd.

 

De 5 Reiki Leefregels vind ik alleen ook al zo mooi.

Ik deel ze hier graag met je.
Als iedereen zo eens zou leven..

Wie weet heb je er (hopelijk) wat aan en helpt het je vandaag (en morgen, en overmorgen en de dag daarna en daarna en..)

1. Maak je, slechts vandaag, niet kwaad

2. Maak je, slechts vandaag, geen zorgen

3. Eer je ouders, leraren, ouderen en voorouders

4. Verdien je brood op een eerlijke manier

5. Toon dankbaarheid aan al wat leeft

Volgens de reiki-leer zijn deze regels de sleutel tot een vredig en gelukkig leven.

Mikao Usui zei hierover:
"Als de mensheid het juiste pad wil bereiken, moeten we volgens deze beginselen leven. Dat betekent dat we ons lichaam en onze geest door oefening verbeteren. Om dit te kunnen doen, helen we eerst onze geest. Daarna maken we het lichaam gezond. Wanneer onze geest zich op het heilzame pad van eerlijkheid en integriteit beweegt, wordt het lichaam als vanzelf gezond. Dus lichaam en geest zijn één en daardoor leven we ons leven in vrede en geluk. We helen onszelf en de kwalen van anderen; daarbij ons eigen levensgeluk en dat van anderen te vergroten en versterken: ...dat is het doel van Usui Reiki Ryoho."
(bron: Wikipedia)

Cliënten aan het woord:

"Reiki en brainspotting is iets heel fijns. Ik werd er erg rustig van en ik ging even naar 0 en kon er daarna weer tegen aan. Het is fijn om dat eind van de week even te doen, even je hoofd naar 0. Bij mij hielp het erg. Het heeft bij mij gemaakt dat ik weer wat rustiger ben en ik ben dan ook erg blij dat ik het gedaan heb." (19 jr)
~~~~
"Het was heel fijn, ik ben zo zen. Heerlijk. Bedankt!" (53 jr)