Nidra Yoga

"Slaap Yoga"

The Art of (deep) Resting

Yoga Nidra lessen 2023 

Maandag 15 mei

Maandag 12 juni

Maandag 26 juni

Locatie:

Gebouw Open Haven
Ruimte De Pluut*

Kerkplein 8, Zeewolde

(Gratis parkeren)

*1e etage, via de wenteltrap in het midden van de hal
 

Perfect voor de drukke mens om rust in zijn/haar hoofd te krijgen en voor de rustige mens om nog dieper te ontspannen.

Kom het vooral zelf ervaren!

2 tijdstippen:
Om 19.00u en om 21.00u

Eerste les is van 19.00 - 20.00u; tot uiterlijk 20.15u incl thee; inloop vanaf 18.45u

Tweede les is van 21.00-22.00u, tot uiterlijk 22.15u incl thee; Inloop vanaf 20.45u

Svp zelf een (of meer) matje(s) en deken(s) mee, eventueel een slaapzak om extra zacht te liggen. Kleed jezelf in laagjes zodat je goed warm kunt blijven en het naar behoefte kan aanpassen. Je ligt - na een korte bewegingssessie - helemaal stil waardoor je lichaamstemperatuur vaak een paar graden zakt. Denk ook aan een flesje water (en goed drinken na afloop).

Aanmelding graag via WhatsApp
Roelien 06 13 26 85 80
Bij evt. vragen hoor ik graag.
Weet je welkom!

Max. 8 personen per les, geen minimum (voorlopig).

Kosten zijn 11 euro per keer.

Per keer nodig ik een Dolfijne Gast uit. Die hoeft niets te betalen. Als je iemand hiervoor wil opgeven,  hoor ik het graag. 

Aan- en/of (kostenloos) afmelden kan op de dag zelf nog tot 18.00u, daarna is niet gegarandeerd dat ik nog op mijn telefoon kijk i.v.m. voorbereidingen.

Fijne dag en graag tot ziens bij Dolfijn In Balans 🙋🏼‍♀️🐬💖✨🪄🪷🌱💫🎉🌹🎶

PS Individuele sessies in de praktijk in het verzamelgebouw Gildenpoort op het Gildenveld ook mogelijk; www.dolfijninbalans.nl

~~~

Yoga Nidra nader verklaard;

Een bijzondere vorm van yoga, zonder houdingen/asana's.

Je hoeft enkel (zacht) te gaan liggen, warm te blijven en te luisteren naar mijn stem.

Je mag het je zo gemakkelijk mogelijk maken. En gek genoeg? Dat is nog best wel wennen voor de meesten van ons; écht goed voor onszelf te zorgen. Maar oh, wat levert het veel op! Onbetaalbaar.

In slaap vallen tijdens de sessie is niet de bedoeling maar ook niet erg, dan is dat wat je op dat moment nodig hebt.

Je onderbewuste krijgt het (echt) mee. Bizar (mooi en fijn) toch om zo alle benefits van deze vorm van diepe ontspanning mee te krijgen. Ik geloof er sterk in dat dit perfect is voor de westerse mens die vaak (te) druk is in zijn/haar hoofd en in zijn of haar eentje er niet goed uitkomt met mediteren, met al die steeds afdwalende gedachten en to-do-lijstjes etc. Bij Nidra Yoga krijg je daar de kans niet voor, je geest is veelal bezig met wat er gezegd wordt. Dit gebeurt aan de hand van een script met een vaste opbouw, volgens het ontwikkelde yoga nidra concept met een verfijnde structuur die je naar dieperere lagen van bewustzijn en ontspanning leidt.

Nidra Yoga wordt ook wel slaapyoga genoemd.

1 uur staat gelijk aan 4 of 5 uur slaap.

Wow.. how convenient!

Maar vooral, is het zó belangrijk echte goede, diepe rust te vinden, dat is zo helend voor alles.

~~~

Werkgevers zouden het eigenlijk standaard moeten aanbieden aan hun werknemers.

Om burnouts te voorkomen, maar ook verhoogt het de efficiëntie doordat tijdens de sessie de hersengolven vertraagd worden, net zoals in je slaap dat ook gebeurt. Hierdoor wordt diepe ontspanning bereikt, wat daarna beter focussen weer mogelijk maakt en je je vaak weer volledig uitgerust en toegerust voelt.

Met een heerlijk verdonkerend oogkussentje  op je ogen laat je de wereld heel even voor wat hij is en kom je echt aan jezelf toe. Om hem (de wereld) daarna even later weer fier en monter tegemoet te treden, kom maar op wereld !

Optimale ontspanning in korte tijd, ik hou ervan.

⁴⁴

>>> WERKGEVERS OPGELET ! <<<

Geen hoofdpijn meer voor je personeel?? Wist je dat ik in de meeste gevallen iemand van zijn hoofdpijn af kan helpen; dat zou toch super zijn. Voor een vast bedrag per maand kom ik een uur of de maand of 1  per 2 weken of zelfs elke week. 


Ben je nu werkgever en denk je, dat lijkt me wel wat plus die hiervoor genoemde argumenten voor Nidra Yoga (voorkomen burnout en verhogen productiviteit) en heb je een ruimte waar dit zou kunnen bijv. 1x per maand in de lunchpauze, neem contact met me op. Doe het gelijk anders blijft het er (vaak) bij (nietwaar)..
Ik bespreek het graag met je onder het genot van een kopje koffie of thee. Of als je daar geen tijd voor hebt, bel, mail of app me.

Je werknemers zullen je dankbaar zijn ! En jij daarna op jouw beurt ook natuurlijk!

Win-win, ik hou ervan!