brainspotting

 

Waarheen je kijkt, bepaalt hoe je je voelt

Revolutionare en effectieve therapie voor blijvende verandering*

*rapid, immediate, effective and permanent change

Founder: David Grand

Bekijk dit filmpje (NB het is in het Engels)

 

Het helpt uitermate goed bij o.a.:

-behandeling van trauma's

-inzicht in jezelf te krijgen in gedrag bijv waar je maar niet de vinger achter kunt krijgen

-oplossen of verminderen van bepaalde angsten als bijv voor de tandarts of vliegangst

 

Voor mij is het (letterlijk) een eye-opener wat Brainspotting behelst en wat je er allemaal mee kunt bereiken, echt fascinerend mooi. Magisch bijna. Het werkt als een laser, zo scherp. En zacht en liefdevol tegelijkertijd. Het is echter niet in een paar woorden uit te leggen wat het exact is en/of hoe het werkt, laat staan echt begrijpen. Het beste kun je het zelf ervaren natuurlijk.
Onderaan deze pagina ga ik er - kort- wat dieper op in voor wie erin geïnteresseerd is. 

Na slechts één behandeling voelt alles al lichter aan, hoopvol; het is mogelijk je beter te voelen.
Aan te raden is minimaal 2 behandelingen, de eerste is om er wat bekend mee te raken, de tweede ben je er dan al aan gewend.

Meer inhoudelijke en theoretische info vind je op www.brainspotting.nl/brainspotting

Op Instagram vind je heel overzichtelijke en heldere info
@brainspotting_nl

De grote voordelen van Brainspotting zijn wat mij betreft dat je niet per se op cognitief niveau hoeft te communiceren (mag wel, al naar gelang de behoefte). Je hoeft dus de taal niet te spreken en/of volwassen te zijn. Als kind heb je ook al vroeg verbanden gelegd en conclusies getrokken of zelfs besluiten genomen op een niet-cognitief niveau. Dit ligt ten grondslag aan je patronen zoals je die gaandeweg je leven hebt ontwikkeld. Alles is vastgelegd in je hersenen. Het kan dus zijn dat je aan een bepaald onderwerp werkt, maar op een andere uitkomt; alles is verbonden. Je gaat op een diep niveau inzichten krijgen, dat is tenminste mijn ervaring. En het gaf me een levendig gevoel naderhand, meer speelsheid en levendigheid dus; meer vrede misschien wel, rust. Ik gun dat iedereen natuurlijk. Of het voor jou werkt, ik denk en hoop van wel, maar ik nodig je uit het vooral zelf te komen ervaren. Aangeraden wordt dus tenminste twee keer af te spreken, dat is vaak het meest effectief. In de tussenliggende periode is het proces dan ook al in gang gezet en ben je er op een onbewust niveau mee doorgegaan. Soms blijken die twee keer voldoende, soms blijkt dat je meer nodig hebt, maar over het algemeen zullen kortdurende trajecten volstaan vanwege de grote effectiviteit.