brainspotting

 

Waarheen je kijkt, bepaalt hoe je je voelt.

Revolutionare en effectieve therapie voor blijvende verandering*.

*rapid, immediate, effective and permanent change

Founder: David Grand

Bekijk dit filmpje (NB Het is in Engels)

 

Voor mij is het (letterlijk) een eye-opener wat Brainspotting behelst en wat je er allemaal mee kunt bereiken, echt fascinerend mooi. Magisch bijna.

Het werkt als een laser, zo scherp.

Het is echter niet in een paar woorden uit te leggen wat het exact is en/of hoe het werkt, het duurt even om te doorgronden en er bekend mee te raken.

En vooral door te ervaren natuurlijk. Meer inhoudelijke en theoretische info vind je op www.brainspotting.nl/brainspotting.

 

De grote voordelen van Brainspotting zijn wat mij betreft dat je niet per se op cognitief niveau hoeft te communiceren (mag wel, al naar gelang de behoefte). Je hoeft dus de taal niet te spreken en/of volwassen te zijn. Als kind heb je ook al vroeg verbanden gelegd en conclusies getrokken of zelfs besluiten genomen op een niet-cognitief niveau. Dit ligt ten grondslag aan je patronen zoals je die gaandeweg je leven hebt ontwikkeld. Alles is vastgelegd in je hersenen. Het kan dus zijn dat je aan een bepaald onderwerp werkt, maar op een andere uitkomt; alles is verbonden. Je gaat op een diep niveau inzichten krijgen, dat is tenminste mijn ervaring. En het gaf me een levendig gevoel naderhand, meer speelsheid en levendigheid dus; meer vrede misschien wel, rust. Ik gun dat iedereen natuurlijk. Of het voor jou werkt, ik denk en hoop van wel, maar ik nodig je uit het vooral zelf te komen ervaren. Aangeraden wordt tenminste twee keer af te spreken, dat is vaak het meest effectief. In de tussenliggende periode is het proces al in gang gezet en ben je er op een onbewust niveau mee doorgegaan. Soms blijken die twee keer voldoende, soms blijkt dat je meer nodig hebt, maar over het algemeen kun je zeggen van Brainspotting dat het kortdurende interventieperiodes beslaat.

Na slechts één behandeling voelt alles al lichter aan, hoopvol, het is mogelijk je beter te voelen.

NB Je hoeft geen groot probleem en/of trauma te hebben om er heel veel aan te hebben, iedereen is welkom.